Yangın Geciktirici Kontrplak


Bu kontrplak, adından da anlaşılacağı gibi, ahşap ve diğer kontrplaklara kıyasla yüksek bir yangına dayanıklılık kapasitesine sahiptir. Yangın geciktirici kontrplak, yanma ile ilgili özelliklerini değiştirmek için kimyasal olarak işlenir. Acil bir durumda, Yangın Geciktirici Kontrplak, yangının alev alması 30-35 dakika sürer ve daha fazla yanması 20 dakika sürdüğü için, yangın alanından kaçmak için ekstra dakikalar sağlayarak size çok önemli bir kaçma süresi sağlar. Bu, güvenliğin son derece önemli olduğu ve risklerin oldukça yüksek olduğu okullar, alışveriş merkezleri ve diğer halka açık yerler için çok edilen bir seçenek haline getirir.

 

En yaygın kullanılan kontrplak sınıfları evler, ofisler, okullar ve üniversiteler için uygun uygula alanlarıdır. Plywood, günümüzde yaşam alanlarının yapımında vazgeçilmez bir unsurdur ve uygulaması oldukça hızlı bir şekilde büyümektedir. Kişisel sığınağınız için doğru kontrplak seçiminde yardıma ihtiyacınız varsa, Baba Yapı uzmanları size bilgi vermekten mutluluk duyacaktır. 

 

Yangın Geciktirici Kontrplak Nedir?


Adından da anlaşılacağı gibi, yangın geciktirici kontrplak, yangına kolayca duyarlı olmayan kontrplaktır. Bu kontrplaklar, yangının hızlı yayılmasını önlemek ve mümkünse yangını söndürmek için yeterli süreyi elde etmenize ve binayı güvenli bir şekilde terk etmenize yardımcı olmak için düşük yanıcılık, düşük yanma hızı ve zamana göre düşük alev penetrasyonuna sahiptir. Bu nedenle yangın geciktirici kontrplak, yangın durumunda hem insan hem de malzeme için kurtarıcı olmuş kesin bir nimettir.

Baba Yapı'dan Neden Yangın Geciktirici Kontrplak Seçmelisiniz?


Kontrplak için sektörün önde gelen isimlerinden biri olan Baba Yapı, en son teknoloji ile birlikte gelen seçkin bir yangın geciktirici kontrplak yelpazesi sunmaktadır. Bu teknoloji, kontrplağın polimer matrisine gömülü nano mühendislik parçacıklarından oluşur ve böylece ona sınıfının en iyi yangınla mücadele özelliklerini verir.

Yangın geciktirici Kontrplak’ın temel özelliklerinden bazıları şunlardır:

1. Son derece düşük yanmazlık oranı:

Yanabilirlik açısından test edildiğinde, Firewall teknolojisiyle birlikte gelen 19 mm kalınlığındaki bir katın , yangının yüzeyi yakmadan önce (standart test koşulları altında) 30 dakikadan fazla sürmesi gerekir. Bu, bir kişiye yangını söndürmek veya binayı güvenli bir şekilde terk etmek ve itfaiyeyi aramak için yeterli zaman verir.

2. Etkileyici alev penetrasyon oranı:

Alev penetrasyonu için test edildiğinde, beklenen süre (standart test koşulları altında) dakika cinsinden kat kalınlığının minimum 2,5 katı iken, Baba Yapı ürünlerinde alev penetrasyon hızının 3 katından fazla olduğu gözlemlendi. Böylece eşyalarınızı sıradan katlardan çok daha güvenli tutmanıza yardımcı olur.

3. Düşük Duman Seviyesi :

Firewall Teknolojisi ile kat için duman geliştirme indeksi 155'tir (standart test koşulları altında) bu nedenle yangın durumunda yayılan zehirli duman miktarı normal kontrplak tarafından üretilenden daha düşüktür ve bu nedenle dumandan boğulmanızı önler. 

4. Su geçirmez ve hava koşullarına dayanıklı:

Yangın geciktirici olmasının yanı sıra, bu kontrplaklar aynı zamanda su geçirmez ve hava koşullarına dayanıklıdır ve mobilyalarınızın yıl boyunca kusursuz durumda olmasını sağlar. Bu nedenle ısı ve ateş içeren faaliyetlerin sık olduğu ve suya yüksek oranda maruz kaldığı ofisler veya restoranlar için ideal seçimdir.

Mobilyalarınız için yangın geciktirici kontrplaklara yatırım yaparak stressiz ve güvende olun, Baba Yapı’nın bu yangınla mücadele teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bu site, kullanıcı deneyimini geliştirmek için tanımlama bilgileri kullanır. Çerez Politikası'nı inceleyiniz.