Yeşil Hareket ve Sürdürülebilirlikteki Rolünüzü Artırmak İçin Kontrplak (Plywood) Kullanın…


Sürdürülebilirlik tanım olarak, üretim ve çeşitliliğin devamlılığı sağlanırken insanlığın yaşamının da daimi kılınabilmesidir. Başka bir ifade ile sürdürülebilirlik, kendi ihtiyaçlarımızı, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayabilmemizdir. Sürdürülebilirliğin, gezegendeki insanların geleceği ile doğrudan bir bağlantısı vardır ve doğal kaynakları doğru veya yanlış kullanma şeklimiz kaderimize karar verir. Sürdürülebilirlik ve onunla ilişkili uygulamalar sadece sağlığımızı ve genel yaşam kalitemizi değil, aynı zamanda çevreye olan duyarlılığımızı da etkilemektedir.

Sürdürülebilirliğin hayatın her alanında en çok konuşulan konu olduğu bir dünyada, bireyler olarak bizler de sağlıklı uygulamaları benimseyerek buna bolca katkıda bulunabiliriz. Evinizde veya ofisinizde yüksek kaliteli kontrplaktan (plywood) yapılmış mobilyalar kullandığınızda, bilerek veya bilmeyerek çevreye büyük katkı sağlıyor olmanız şaşırtıcı gelebilir.

Nasıl?

·         Herkes doğal ahşabın ormanlardan temin edildiğini ve büyük ölçüde ormansızlaşmaya neden olduğunu ve bunun da çok sayıda çevresel sorun yarattığını bilir. Aksine, yüksek kaliteli kontrplak, sürdürülebilir ormanlardan elde edilen hammaddeden dikkatli ve iyi yönetilen bir sistemle üretilir.

 

·         Kontrplak uygulaması ister mimari tasarımda karşımıza çıksın ister mobilya olarak, uzun ömürlü olması sebebiyle tüketici de yeni bir mobilya ihtiyacı oluşmayacaktır. Ve bir son kullanıcı ne kadar az yeni mobilya ihtiyacı hissederse, orman kesimi o kadar az olur.

 

·         Kontrplakların sürdürülebilirliğini belirleyen şey, yalnızca hammaddenin nasıl elde edildiğine değil, aynı zamanda tasarlanma veya üretilme şekline de bağlıdır. Gelişmiş yeni nesil kontrplak üretim teknolojisi mümkün olan en az ahşap israfını yaratır.

 

Ürünlerimizi görmek için lütfen linke tıklayın.

Bu site, kullanıcı deneyimini geliştirmek için tanımlama bilgileri kullanır. Çerez Politikası'nı inceleyiniz.